Da var parken offisielt åpnet 😀

Så er Thulitten på plass! Lørdag 7. juli var det åpning av Geologiparken ved Lierne Nasjonalparksenter. Til og med værgudene var på vår side, sol og flerfoldige plussgrader.

Geologiparken er åpnet!

Over 100 stykker, store som små, var med på å se at den siste steinen i sirkelen ble lagt på plass av ordføreren. Kjempetrivelig!

Store og små koste seg i parken, enten det var med natursti, en kaffekopp, nabotreff eller gullgraving. Og joda, det ble funnet gull! Oddvar ved gullgraverskolen delte villig av sin kunnskap og sannelig -de mest tålmodige fikk lønn for vaskinga… i form av små gullkorn!

Gullvasking

Er det gull?

I parken kan du selvfølgelig lære om geologi – det er jo en geologipark… Men selv om man kan bli litt steingal av å gå der, er det også informasjon om istidsfenomener, landskapet som kulturlandskap, en grillplass, lekeområder og som nevnt tidligere: du kan prøve deg som gullvasker.

Håpet vårt er at en tur innom geologiparken skal gi inspirasjon til å ta en tur inn i naturen også. På noen av skiltene er det turtips til geologispesialiteter i området, både på norsk og svensk side av grensa. Velkommen og god tur ut 😆