Det finnes ikke dårlig vær…bare dårlige klær. Vi skulle virkelig få testet dette på denne turen. Det visste vi jo selvsagt ikke når vi starta på turen, værmeldinga sa at det skulle slutte å regne kl. 10. Det stemte jo for så vidt, men det begynte igjen, og over 600moh var regnet blitt hagl.

På tur opp mot Austre Brandsfjell

Vi var 8 stykker som la i vei for å finne Norges største forekomst av Thulitt, Norges nasjonalstein. Opp gjennom skog og myr, som etter hvert ble kratt/lyng og myr… Ved ei lita tjønn hadde vi første rast, i solskinn – humøret var på topp, dette gikk som en drøm.

Gunn Anita speider etter sola

Så var vi over tregrensa, fortsatt i myr og kratt – men nå også med stein og snø. Jo høyere vi kom jo mer snø! Hvor i alle dager er stedet? Før siste rykk fikk vi en forblåst pause langt oppe i Austre Brandsfjell, GPS`n sa det var 1,5 km igjen til rosa stein. Og med 50 meter sikt ble det litt av en tur!

Ved en bratt snøskavl fant vi det vi søkte, Thulitt! Riktignok under masse snø, men vi fant den!

Så fant vi stedet, selv om mye av thulitten var godt gjemt.

Turen hjem gikk noe raskere, og i motsatt rekkefølge… Først snøskavler og steinur, så stein og kratt/myr, før kratt og myr og tilslutt myr og skog. Tilbake til bilene viste det seg at vi hadde brukt 8 timer på turen. Litt sliten, men godt fornøyd –neste gang satser vi på litt bedre vær.