Også i år arangerer vi noen turer i løpet av sommeren. Her er muligheter til å oppleve naturen fra både sykkelsetet og hesteryggen. Og  selvfølgelig tar vi beina fatt på noen av turene også. Godt vær er bestillt, så gjenstår det å se om søknaden kommer igjennom… og hvor mange som blir med oss på tur 😎

Ellers er det muligheter til å besøke nasjonalparksenteret mandag-fredag kl 8-15.30. Under Li-martnan (20.-21. juli) finner du oss på stand sammen med Fjellstyrene i Lierne, med gode muligheter for bål og natursti. Velkommen til å slå av en prat!

 

12.juli: Sykkeltur i bjørnens spor.

Tidspunkt: 10-14

Pris: kr 200,-/barn 0-16 år kr 100,-

Påmelding: innen 11. juli (kontakinfo nederst)

Ta med sykkelen til parkeringa/garasjen ved Muru, vi sykler derifra og inn til muruseter`n. På turen stopper vi og ser på ulike sportegn etter dyr i området, kanskje finner vi spor etter bjørn. Ved seter`n fyrer vi opp bålet med muligheter for en kaffekopp. Ta med mat/drikke. Turen er på ca 15 km med sykkel etter vei.

 

16. juli: Med hest til thulittforekomsten på Lifjellet

Tidspunkt: Oppmøte kl 10.00

Pris: kr 1300,- pr pers

Påmelding: innen 5. juli (kontaktinfo nederst)

Vi har alliert oss med Westums turridning ( www.westums-turriding.no)  og inviterer til fjelltur med hest. Sammen med Kjell Westum og hans nordlandshester tar vi oss inn til Østre Brandsfjell som ligger på grensen til Blåfjella/Skjækerfjella nasjonalpark. Her inne finner vi prinsessen blant norske mineraler, thulitten. Det finnes bare tre kjente forekomster av thulitt i Norge; i Lierne, Lom og Leksvik. Denne i Lierne regnes for å være den største. Det ligger løse steinblokker og biter flere steder på dette området, så du kan enkelt ta med deg souvernirer fra turen. Et vakkert minne å ha på peishylla.

Thulittforekomsten ligger ca 7 km i luftlinje fra bilvei, og det er fullt mulig å ta en dagsmarsj dit til fots. Da må man regne med ca 4 timers vandring hver vei. Å ta seg dit på hesteryggen gir turen en ny dimensjon, og anbefales. Turen opp til thulittforekomsten går i åpent fjellterreng med flott utsikt hele veien.

Vi bruker dagen, mat serveres underveis. For mer info kontakt lnps.

 

26. juli: Tur til Glassberget i Sørli

Tidspunkt: fra kl 10.00

Møt opp ved Joker Jule i Sørli kl 10. Vi kjører samlet ned til Berglia og går opp til Glassberget. Ved godt vær har vi panoramautsikt mot nasjonalparken. Etter turen tar vi en kafferast ved innfallsporten i Berglia. Ta med mat/drikke/klær for turen.

 

11. august: Tur til bautaen på Lifjellet

Tidspunkt: kl 10.00-14.00

Vi møtes ved innfallsporten på Li-fjellet (den store parkerinsplassen). Tur opp til bauta og nasjonalparkgrensen.

Ta med mat/drikke og klær etter været.

 

25. august: Tur til bautaen i Lierne nasjonalpark

Tidspunkt: kl 10.00-14.00

Vi møtes på parkeringa i Muru (garasjen) og drar samlet opp til innfallsporten. Tur opp til bautaen og nasjonalparkgrensa.

Ta med mat/drikke og klær etter været.

 

 

Påmelding  og spørsmål: [email protected] eller tlf +47 95 97 42 51