Dagstur til Lierne

For de som deltar på dagstur varer opplegget i Lierne ca 5 timer fra de kommer til de starter på hjemvei. Vanligvis kl. 10-15. Start- og sluttidspunkt må likevel tilpasses hver enkelt gruppe, avhengig av reisevei. De som har lang reisevei må derfor regne med en lang dag med sein hjemkomst.

Nysgjerrige barn på bjørnecamp
Opplegget i Lierne er todelt: Først ca 1-1,5 t. i nasjonalparksenteret og deretter ca 3 t. ute i skogen (Muru). Mellom nasjonalparksenteret og Muru er det ca 20 min. med buss hver vei.

I nasjonalparksenteret deltar elevene på rovdyrquiz, som er en uhøytidelig spørrekonkurranse mellom alle skolene som besøker oss. Spørsmålene omhandler fakta om bjørn, jerv, ulv, gaupe, kongeørn og fjellrev. I nasjonalparksenteret vil elevene også få en innføring i hvilke sportegn de skal se etter som bevis på at de har bjørnen rundt seg når de senere på dagen skal ut på tur i bjørnens rike. De vil også få noen råd og tips til hvordan de skal opptre om de skulle møte på en bjørn. Dette bl.a. gjennom film og samtale. Det vil også bli gitt tid til å gjøre seg kjent i utstillinga i senteret.

På skogturen får de være med personer fra Statens naturoppsyn eller andre utdanna rovdyrguider inn i bjørnens leveområder på jakt etter spor og sportegn etter bjørn, og evt. annet spennende. Dette vil foregå i området i og rundt Skograudberga naturreservat på Muru, i retning mot Sverige. Selve gåturen kan ta opptil 2 timer fra de forlater bussen, og vil delvis foregå ute i terreng. Elevene må derfor ha støvler eller vanntette sko. Det er også lurt å ha en liten tursekk på denne vandringen, med litt drikke, en matbit, regnklær og evt. kamera og kikkert for de som har tilgang til det.

Her er mer praktisk informasjon til dere som er påmeldt på dagstur: Praktisk informasjon