Vi holder deg oppdatert

Lierne Nasjonalparksenter har ansvar for å spre informasjon og kunnskap rundt Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark og Lierne nasjonalpark. Her er en liten oversikt over de kanaler vi bruker.

For å kunne nå ut med informasjon, er man i dag best tjent med å benytte flere forskjellige kanaler. Her er en liten oversikt over hva Lierne Nasjonalparksenter benytter i dag.

Facebook
Lierne Nasjonalparksenter har sin egen Facebook side. Denne siden vil bli benyttet til å gi konkrete turforslag, tilbud og tjenester fra næringslivet i området (feks hytteutleie, fiskekort m.m) og litt om hva vi holder på med her på senteret.
Her kan du også stille oss spørsmål om alt fra is-tykkelse til hva slags myggmiddel som fungerer. De beste moltemyrene er vel det eneste du ikke vil få svar på. Alle henvendelser vil bli besvart så fort som mulig.
www.facebook.com/liernenasjonalparksenter 

Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark og Lierne Nasjonalpark har også sine egne Facebook sider. Disse to sidene vil inneholde informasjon som kommer fra nasjonalparkforvalteren i hovedsak. Du kan forvente å finne slike ting som informasjon om stier som er under tilrettelegging (eks. klopplegging og brobygging), nye eller endringer av forskrifter som omhandler parken, forvaltningsplaner og selvfølgelig flotte bilder fra parkene.
Her kan du også sende spørsmål eller innspill til nasjonalforvalter Steinar Bach.
www.facebook.com/blafjellaskjakerfjella
www.facebook.com/liernenasjonalpark

 

 

 

 

Instagram
Vi har og får inn mange flotte bilder fra parkene. En del av disse ønsker vi å vise til flere. Noen av bildene legger vi ut på Facebook sidene, men de beste legges ut på Instagram kontoen vår. I tillegg benyttes #liernenasjonalpark og #blåfjellaskjækerfjellanasjonalpark av flere enn oss, så det er god anledning til å finne inspirerende bilder fra parkene også på de to emneknaggene (#).
Profil: @liernenasjonalparksenter

 

 

 

 

Google maps
Mange benytter Google maps når de er på tur eller planlegger en tur. Vi har derfor opprettet begge nasjonalparkene med egne profiler på Google der alle kan legge ut sine bilder og erfaringer fra områdene.
Lierne Nasjonalpark
Blåfjella – Skjækerfjella Nasjonalpark

 

 

 

 

YouTube
I nasjonalparkområdene blir det laget flere flotte og inspirerende filmer. Dette er filmer som i hovedsak er produsert av andre, men som vi ser på som viktige filmer for områdene og derfor legger ut på vår kanal. Trykker du på «Abonner» så vil du får beskjed når nye filmer blir lagt ut.
Lierne Nasjonalparksenter på YouTube

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.