Kom, lek, lær å bli inspirert!

Våre utstillinger inne i besøkssenteret og ute i geologiparken holder åpent hele året.

Bilde fra utstillingen med skilt om bjørnevettreglene
Vi har to utstillinger som ligger i sentrum av Nordli. Den ene utstillingen er innendørs i samme lokaler som Liverten og Lierne kommune.

Inne i besøkssenteret finner du utstillingen «Å leve av naturen – Å leve med rovdyr».
Målsettingen med utstillingen er å gi besøkende kunnskap om hva naturen har betydd for befolkningen i regionen. Samtidig er det også et mål og formidle at forvaltning av naturen angår oss alle, selv om det finnes ulike syn og måter å gjøre dette på.

Når du kommer på besøk får du låne øretelefoner med en fortellerstemme, som vil guide deg gjennom deler av utstillingen. Du kan velge om du vil høre den på norsk eller engelsk.

Du kan også leke å lære gjennom digitale skjermer som det finnes flere av inne på senteret. For barna er det spesielt bjørnespillet og fjellrevhula noe som engasjerer.

Det er også lagt ut forskjellige gjenstander som man kan ta og føle på. Har du ikke tatt i en ekte bjørnelabb noen gang, så vil du kunne gjøre dette her.

Ønsker du å sitte ned og slappe av, så er det en sittegruppe inne i utstillingen som også inneholder lydbokser hvor du kan høre fortellinger fra forskjellige personer med sine erfaringer om det og leve med rovdyr.

Den innendørs utstillingen er åpen 08:00-15:30 mandag til fredag hele året.

Utenfor besøksenteret finner du Lierne Geologipark.
Lierne Geologipark ble åpnet sommeren 2012. Med denne parken vil vi skape undring og nysgjerrighet rundt landskapet i området.

I parken kan du prøve deg på gullvasking, krype inn i et bjørnehi, studere vakre polerte steiner, ta en rast ved det store skiferbordet eller finne informasjon på plakatene rundt om kring i parken.

Geologiparken er åpen for alle og bruke, og det er ingen åpningstid og forholde seg til her.
Her kan du gjerne bruke grillen både sommer som vinter om du vil, og står det ved der må du gjerne benytte denne.

Vi håper du vil ha et trivelig og lærerikt besøk her!
Velkommen inn!