Vi kan hjelpe deg i planleggingen

Om du planlegger en tur til en nasjonalpark, så er det flere ting du må tenke på. Vi kan hjelpe deg med svar på flere spørsmål som kan gjøre planleggingen bedre.

På ski innover Blåfjella
Alle som har vært ute på tur, vet hvor viktig en god planlegging er, enten om du reiser alene, med venner eller med barn.

For mange er selve planleggingen noe av det artigste med turen, mens andre foretrekker bare å pakke sekken og reise til fjells. Dette kommer selvfølgelig an på hvor erfaren du er og hva du ønsker og oppnå med turen.

Bruk kartet i planleggingen av turen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det å kunne sette seg ned i ro og mak for å kikke på kart over områdene, klikke rundt på forskjellige nettsider og ikke minst snakke med kjentfolk, er noe av det som hører med i planleggingen.

Det finnes i dag veldig mange måter og tilegne seg god kunnskap om områder man ønsker å besøke, men den beste måten er nok og snakke med noen som har vært der.

Her ved senteret mottar vi flere henvendelser fra folk som planlegger turer inn i nasjonalparkene i området. Dette er henvendelser vi setter pris på og vi besvarer mer enn gjerne. For oss er det viktigste og informere om parkene og hva man bør få med seg og steder man bør oppsøke. I tillegg sitter vi på kunnskap om stier og ruter, fiskevann og hvor det finnes gode plasser for å slå leir.

Vi deler kontorlandskap med både Nasjonalparkforvalter, Fjellstyret og Statens naturoppsyn, og får derfor løpende informasjon om forholdene på fjellet. Vi har også veldig god kontakt med grunneiere og andre folk som ferdes mye i fjellet, som gir oss tilbakemeldinger om forholdene.

Hvordan er rasfaren, er isene trygge og hvor man kan bevege seg uten og forstyrre reinen i kalvingstiden og hvor kan man kjøpe fiskekort er slike ting som vi kan gi deg svar på basert på det vi får høre fra dem.

Vi ønsker at alle ferdes i nasjonalparkene på tryggest mulig måte, og at alle får flotte opplevelser under oppholdet, så derfor ønsker vi at dere kontakter oss om det er ting dere lurer på før turen.
Vi holder til i Lierne sentrum, så passerer du, så er du hjertelig velkommen inn for en prat.

Du treffer oss også på Facebook, Instagram eller på e-post