Forarbeid før Bjørnecamp og Dagstur i bjørnens rike

Her har vi lagt ut noen oppgaver som skolene som er påmeldt på Bjørnecamp eller Dagstur i bjørnens rike skal gjøre som forarbeid. Temaene Norges nasjonalparker og Allemannsretten skal alle ha vært innom. For de som kommer på Bjørnecamp ligger også forslag til praktisk forarbeid om turmat og bålmat.

Norges nasjonalparker

En nasjonalpark er et lite stykke natur som nasjonen Norge har bestemt skal bevares og kunne oppleves. De 48 nasjonalparkene i Norge er det flotteste vi har av natur. På nettstedet Norges nasjonalparker kan du bli bedre kjent med disse. Her er det også kart over hvor i landet de ligger. Bruk nettsiden og kartet til å finne svar på denne oppgaven:

Oppgave om nasjonalparker

Prøv deg også på denne testen om nasjonalparker fra “Kart i skolen”

Gjett hvilken nasjonalpark.

Allemannsretten

Allemannsretten, som også kalles Friluftsloven, er en norsk lov som gir deg rett til å være på tur i all norsk natur. Du må bare vite hvilke regler som gjelder. Her er en kortfilm fra Norsk Friluftsliv som forklarer litt om hva Allemannsretten er. Den kan være fin som introduksjon til dette temaet.

Film om Allemannsretten / Friluftsloven

Lurer du på om du har lov til å bade overalt, fyre bål overalt og alltid… Denne siden fra Miljødirektoratet om Allemannsretten gir deg kanskje svaret på det og andre ting når du lever friluftslivets glade dager

Hva lurer du på om Allemannsretten

Tilslutt kan du prøve deg på en quiz om Allemannsretten:

Test deg selv om Allemannsretten

Kahooter:

Bjørnequiz

Quiz om Norges nasjonalparker

Allemannsretten