Tur i bjørnens rike / Bjørnecamp

Dette er et undervisningstilbud til 7. årstrinn som foregår i Lierne. Invitasjon blir sendt til skoler i regionen på nyåret. Opplegget foregår på fra midten av mai og fram mot sommerferien.

Skolene kan melde seg på enten som dagstur -Tur i bjørnens rike, eller som tur med en overnatting -Bjørnecamp. På begge opplegg har elevene først undervisning i og rundt besøkssenteret. Deretter blir de med på en vandretur ut i skogområdet Muru, der vi har bygget opp Bjørnecamp. Muru er et område med fast tilhold av bjørn, og spenningen med bjørnens nærvær blir et viktig bakteppe for dette opplegget.

Faglig innhold i dette opplegget omhandler samspill og sammenhenger i natur, hvorfor natur må vernes, spor og sportegn etter bjørn og andre arter og om menneske og bjørn. De skoler som velger å delta på Bjørnecamp får i tillegg praktisk erfaring og ferdigheter innenfor friluftsliv, med matlaging på bål, overnatting ute og bekledning.

Transport, overnatting og undervisning på disse turene blir dekket av oss. Skolens kostnad blir kun maten og lærernes ekstratid.

Alle datoer på våren er nå fullbooket. Når vi vet mer hvordan høsten blir kan det hende vi kan gjennomføre noen dagsturer eller turer med en overnatting også på høsten. Ta gjerne kontakt om dere er interessert i det.

 

MELD DERE PÅ HER

 

Praktisk informasjon til skoler som skal delta på Dagstur

Praktisk informasjon til skoler som skal delta på Bjørnecamp

Tips til for- og etterarbeid på skolen blir lagt ut etterhvert…