4 topper på nesten 1000

Lakavasshatten – Lurusneisa – Finnhuva (Snåsa) – Pråvhka. Ca 25 km

Klopplagt sti innover fjellet, fjelltopp i bakgrunnen.
Med Lakavatnet som utgangspunkt er dette en tur på ca. 25 km og ca. 1000 høydemeter stigning. I normalt turtempo og med innlagte pauser tar turen 7-8 timer.

Utgangspunkt: Enden av skogsbilvegen vest for Berglia i Sørli. Hit kommer man ved å ta av riksveg 765 før Jule i Sørli, følg skilt mot Berglia. En god ide kan det være å gå inn til Lakavatnet kvelden i forveien, for så å gå selve turen dagen etter. Ved Lakavatnet kan du leie hytte fra fjellstyret, eller slå opp telt.

  • Fra vestre enden av Lakavatnet (506 moh) går man ryggen opp på Lakavasshatten (931 moh).
  • Derfra følger man ryggen videre vestover, først litt ned og så opp på Lurusneisa (992 moh).
  • Fra Lurusneisa følger man ryggen litt vestover for å komme ned.
  • Turen videre går i flatt terreng et stykke før oppstigningen mot Finnhuva (995 moh) starter. Finnhuva bestiger man enklest ved å gå opp øst- eller vestfra.
  • Fra Finnhuva er det enkelt å komme ned østover og slak stigning opp på den siste toppen, Pråvhka (971 moh). Den siste toppen er svakt markert (liten varde), det er et stort område som er ganske flatt, så kartet bør studeres og GPS eventuelt brukes.
  • Fra Pråvhka er det grei etappe tilbake til Lakavatnet.

Ønsker man å forlenge turen, kan man ta en dag ekstra med fiske i Lakavatnet, hvor det er ørret av utmerket kvalitet. Leier man fjellstyrets hytte ved Lakavatnet har man også tilgang til båt.

OBS! Ruten er ikke merket, kart/kompass/GPS er nødvendig