Hestkjøltoppen

Hestkjøltoppen er det høyeste fjellet i Lierne på 1390moh. Sett fra Sørli, er toppen den midterste av tre synlige topper i Hestkjølmassivet.

Myrull i Hestkjølen

Veibeskrivelse:

Kjør Rv 765 til Mebygda i Sørli. Ta av til venstre i Mebygda sentrum, merket Lierne 3 (Lierne nasjonalpark 3 km til utgangspunkt), fortsett inn på skogsbilveg «Estilseterveien» til enden av veien ved Estilsetra. Husk bompenger 20 kr kontant.

Rutebeskrivelse:

Gå sti til Vestgårdsetra. Gå derfra med retning toppen til høyre for Hestkjøltoppen i massivet.  Gå opp på toppen til høyre og følg deretter ryggen nord-vestover til den midterste toppen, som er selve Hestkjøltoppen på 1.390 m.o.h.

 

Praktiske opplysninger:

Turen er gjennomførbar på en dagstur (8-12 timer) om du er litt turvandt. Vi anbefaler likevel at du tar med telt og utstyr for å overnatte, eks på Flatfjellet, og gjennomfører som en 2-dagers tur.

Ettersom det ikke er noen form for merking eller skilting er du helt avhengig av klarvær slik at du ser målet for toppturen.

Husk ordentlig kart (målestokk 1:50.000) og kompass, gode sko, mat og drikke for hele dagen, ekstra klær, og evt utstyr for overnatting i telt.

Ruteforslag til Hestkjøltoppen (PDF)