Tørskodd til nasjonalpark bauta

Fra innfallsporten til Lierne nasjonalpark, kan du nå gå helt opp til en nasjonalpark bauta uten å bli våt på bena,

To personer som står ved nasjonalparkbautaen og ser på solnedgangen

Fra innfallsporten inn til Lierne nasjonalpark på Muru, går det en fin sti på ca 1km opp i terrenget til du kommer til fjells.
Etter at du har kommet deg opp den første kilometeren, fortsetter ruten på kloppsti (treverk/planker som er lagt ut). Etter ca 800meter deles stien, og du følger kloppstien til høyre etter et skilt merket “Bauta”.

Du kommer deg videre opp i fjellet, og du møter en flott utsikt vest mot Sandsjøen og Nordli. Helt i vest ser du østre Brandtsfjellet og Blåmuren.
Du fortsetter kloppestien opp ca 1km, og etterhvert stopper denne. Du må nå fortsette siste 500 meter i et skrått lyngterreng. Det er her du kan stå i fare for å bli litt våt på bena, men da du snart er på toppen, gjør vel ikke det så mye?

På toppen etter nesten 4km, kommer du til nasjonalpark bautaen, en stor sten som ble satt dit ved etableringen av parken i 2004. På denne stenen finner du også en kobberplate med inskripsjonen av H.K.H Kronprinsesse Mette-Marit.

Du befinner deg nå 300 meter inne i Lierne nasjonalpark, med en mektig utsikt vestover og nordover. Du kan nå velge og fortsette videre inn i parken, ett veldig lettgått terreng, eller om du vil snu og heller konsentrere deg om returen.

Vi kan også anbefale kloppstien som fortsetter til venstre etter skiltet. Da kan du gå langs denne ca 2km til broen over Fiskløyselva og evt fortsette innover Fiskløysdalen, opp til Holmtjønna eller Akkavatnet.
Fjellstyrene i Lierne har også 2 hytter til utleie inne i dette området, i tillegg til Øvre Jakthytta som ligger nede ved parkeringsplassen på Innfallsporten. Disse hyttene kan du leie gjennom inatur.no og i tillegg kjøper du fiskekort her.

Nede ved parkeringsplassen står du også fritt til å benytte gamma som står der samt benytte ved som du finner ved siden av.

God tur!